W tym tygodniu czeka nas wyjątkowe spotkanie z uczestnikami, którzy w sposób szczególny chcą dbać o zdrowie duszy i ciała, dlatego też na co dzień stosują różnego rodzaju diety. O swoich nawykach żywieniowych opowiedzą i kolacje przygotują: Alicja Głąbicka, która jest weganką, a na co dzień zajmuje się tworzeniem bajecznych tortów; Maciej Dejnacki, który jest zdeklarowanym mięsożercą oraz mężczyzną pilnie dbającym o swoją tężyznę; Ewa Trusewicz – dietetyczka dbająca o niski indeks glikemiczny, oraz Piotr Koluch, który jako dziennikarz od 15 lat zajmuje się profesjonalnym testowaniem produktów.
W trakcie czterech wieczorów, których wątkiem przewodnim będą diety uczestników dowiemy się między innymi, jak siła drzemie w korzeniu, kto ma lepszą łydkę, oraz gdzie najlepiej powiesić kajdanki.
Zwiastun 25. Odcinka "Ugotowanych"