Składniki:
2 tacki groszku cukrowego 200 g kaszy jaglanej 1-2 jajka orzechy laskowe pak choi cukinia 1-2 awokado świeża mięta 1 mały por chili cukinia baby kiełki
Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotujemy w osolonym wrzątku. Mieszamy z cukrem i octem winnym. Blanszujemy groszek cukrowy i kroimy na cienkie paski. Cukinie baby podsmażamy na oliwie. Przyprawiamy solą i pieprzem. Z awokado wydrążamy miąższ i z dodatkiem chili sporządzamy pastę. Przyprawiamy. Mleko kokosowe gotujemy z miętą dodajemy zmielone orzechy laskowe
Z jajka i drobno zmielonych orzechów smażymy naleśnika.
Zwijamy rolsa jak sushi. Na dnie talerza układamy podsmażonego na maśle pora, na nim układamy rolsa, dookoła wylewamy sos z mleka kokosowego. U góry rolsa smarujemy awokado później układamy sałatkę wszystko dekorujemy kiełkami i świeżym groszkiem.