Widzom telewizji TVN znana jest jako zwyciężczyni konkursu „Gotuj o wszystko” realizowanego w ramach programu „Dzień Dobry TVN”. Ania zauroczyła widzów nie tylko wspaniałymi daniami, ale też prawdziwą pasją i miłością do gotowania.
To właśnie oni w głosowaniu sms'owym uznali, że zasługuje na wygraną: półroczny kontrakt na prowadzenie kącika kulinarnego w programie „Dzień Dobry TVN”, oraz staż w restauracji hotelu Sheraton. W następnych edycjach tego konkursu Ania pojawiła się już, jako jeden z jurorów. Od dwóch lat stale gości w kuchni „Dzień Dobry TVN”, w której zaraża swoją pasją widzów programu.
Jest absolwentką słynnej szkoły kucharskiej Le Cordon Bleu w Paryżu, którą ukończyła z wyróżnieniem oraz studentką wydziału Historii Sztuki na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie. Pasję do sztuki łączy z gotowaniem. Kulinarną inspiracją są dla niej obrazy. Przedstawiona kolorystyka, pora roku na nich znajduje swoje odzwierciedlenie na talerzu.
Doświadczenie zawodowe zdobywała w renomowanych restauracjach. Pracowała we francuskiej Lameloise oznaczonej trzema gwiazdkami w przewodniku Michelin oraz w najlepszych restauracjach w Krakowie takich jak Ancora (rekomendowana przez Michelin), oraz w luksusowym Hotelu Starym (Prix Villegiature 2007) w Krakowie.