To Gaja Suchocka podbiła podniebienia jurorów programu, uzyskała prestiżowy tytuł nowej mistrzyni kuchni i możliwość wydania swojej pierwszej, autorskiej książki kucharskiej. Zainspiruj się daniami zwyciężczyni oraz uczestników 5. edycji programu MasterChef Junior. Książka z przepisami najmłodszych szefów kuchni w księgarniach już od 13 maja.
Ucz się od... najlepszych. Ucz się od... najmłodszych. Jesteśmy przyzwyczajeni, że to dorośli uczą dzieci, doradzają im i dają wskazówki. W książce MasterChef Junior jest odwrotnie. To dzieci, których pasją jest kuchnia, i które gotują lepiej niż większość dorosłych podają swoje pomysły na przepyszne dania.
Znajdziesz tu przepisy na wspaniałe i smaczne:
• przystawki (jak chociażby sałatka z arbuzem, serem feta i orzeszkami pistacjowymi)
• dania z ryb i owoców morza (np. łososia w sosie
teriyaki)
• mięsne potrawy (m.in. tagliatelle z dynią, boczkiem i szpinakiem)
• dania bezmięsne (wśród nich imbirowe placuszki z jajkiem i warzywami)
A na deser... oczywiście kuszące słodkości (m.in. domowe raffaello). Czy nie brzmi to jak zapowiedź wspaniałej uczty? Przygotuj ją według przepisów zwyciężczyni i uczestników 5. edycji programu MasterChef Junior. Satysfakcja i pyszny smak - gwarantowane!