Masterchef Junior: Jak młodzi kucharze poradzili sobie z kukurydzą i sushi?

Masterchef Junior 7 odcinek 3
Masterchef Junior 7 odcinek 3

Pełen emocji odcinek rozpoczął się wybuchowo! Jurorzy zamienili się w wielkie kolby kukurydzy, które po krótkiej wizycie w mikrofalówce eksplodowały w deszcz popcornu, który spadł z nieba wprost na rozbawionych uczestników. Wspólna popcornowa zabawa wprowadzi temat konkurencji: danie z użyciem kukurydzy. To było wielkie wyzwanie dla małych kucharzy.

Osoby, które zostały wyróżnione w pierwszej konkurencji to: Adam Kominek, Iga, Antek, Karolina oraz Ewa.

W drugiej części odcinka kuchnię MasterChefa odwiedził prawdziwy mistrz kulinarnej sztuki robienia sushi - Taiyo Jung. Podczas wyjątkowej lekcji zaprezentował uczestnikom, jak przygotowuje się prawdziwe japońskie sushi, a następnie poprosił uczestników o pokazanie, czego się od niego nauczyli. Zadaniem kucharzy było przygotowanie co najmniej 3 rodzajów sushi do degustacji.

Z programem tym razem musieli pożegnać się Adaś i Mateusz.

podziel się:

Pozostałe wiadomości