Tej wiosny na antenie TVN nastąpi prawdziwa kuchenna rewolucja! Po raz pierwszy w historii polskiej telewizji gotować będą dzieci. Czterdziestu najbardziej utalentowanych kulinarnie małych kucharzy z całego kraju, rozpoczyna właśnie swoją przygodę z programem „MasterChef Junior”. Pierwszy etap to wejście do finałowej czternastki. Następny cel to zdobycie słynnego trofeum „MasterChefa Juniora”i 15 tysięcy złotych.
Droga na szczyt nie będzie łatwa. Ania Starmach, Mateusz Gessler i Michel Moran przygotowali dla uczestników programu długą listę wyzwań. W każdym z odcinków na małych kucharzy czekają dwie konkurencje. Dania rybne, mięsne, zupy i przepyszne desery - to tylko niektóre z nich. Dobry szef kuchni musi także udowodnić, że potrafi gotować w duecie i w plenerze. Co zaserwuje nam dziecięca wyobraźnia?
W programie nie zabraknie wyjątkowych gości. Kulinarne umiejętności Juniorów oceni jedna z najbardziej wymagających polskich restauratorek, czyli Magda Gessler. Jakie zadania postawi przed uczestnikami programu? Kto zdobędzie jej uznanie? Jedno jest pewne – Magda Gessler na pewno wysoko ustawi poprzeczkę…
„MasterChef Junior” to program, który podbił serca widzów na całym świecie. Zmagania małych kucharzy śledziły miliony miłośników w Stanach Zjednoczonych, Australii, Izraelu, Finlandii, Francji czy Hiszpanii. Producentem pierwszej polskiej edycji „MasterChefa Juniora” jest firma Endemol Shine Polska.