10-letnia Julia Cymbaluk z Wrocławia została nowym zwycięzcą programu „MasterChef Junior”. W ostatniej finałowej konkurencji z Julią zmierzyła się 12-letnia Zosia Zaborowska z Zielonej Góry. Wybór był trudny, bo obie dziewczynki wysoko postawiły poprzeczkę. Ostatnie zmagania o statuetkę „MasterChefa Juniora” przyciągnęły przed telewizory ponad 2,6 mln widzów.
Finał II edycji programu dostarczył widzom wielu wrażeń. Na ostatniej prostej do tytułu zwycięzcy „MasterChefa Juniora” spotkały się dwie niezwykle utalentowane kulinarnie dziewczynki: Julia Cymbaluk oraz Zosia Zaborowska. Ostatnią konkurencją było popisowe menu degustacyjne składające się z pięciu dań: przystawki na zimno, przystawki na ciepło, dania głównego mięsnego, dania głównego rybnego oraz deseru. Na jego przygotowanie mali kucharze mieli 250 min. Ale Ania Starmach, Mateusz Gessler i Michel Moran także nie mieli łatwego zadania - obie uczestniczki zaprezentowały bardzo wyrównany poziom. Jury doceniło Julię przede wszystkim za jej kreatywność oraz przepyszne naleśniki z szyjkami rakowymi.