Przepis na pomidorową według Gessler

DUB_7351got_4.jpg
DUB_7351got_4.jpg

Magda Gessler nie tylko robi głośne rewolucje w całej Polsce, ale też znajduje czas na to, aby ugotować smaczny posiłek. Niedawno zdradziła w „Przyjaciółce”, że jej ulubioną zupą jest pomidorowa:

„Oszalałam na punkcie pomidorowej, ale robię ją specyficznie, bo na żeberkach cielęcych i z dużą ilością warzyw. Na kilogram żeberek daję dużego selera, cztery pory, osiem marchewek i sześć pietruszek, ćwierć kapusty włoskiej, pęczek pietruszki i koperku. Gotuję bardzo powoli, rosół jest intensywny i jednocześnie delikatny. Potem go odcedzam i zbieram tłuszcz. Następnie zakwaszam kwasem z kiszonej kapusty i dorzucam uduszone z odrobiną masła świeże pomidory. Nie zagęszczam, broń Boże, śmietaną. Ubijam ją - jest jej wtedy mniej, i łyżkę śmietany kładę na wierzch, do tego sporo kopru.”

Jak wam podoba się przepis Magdy Gessler? Lubicie pomidorówkę?

Magda Gessler gotuje w "Dzień Dobry TVN" z uczestnikami!

Ponad 100 rewolucji! Jakie wnioski Magdy Gessler?

Autor: mk

podziel się:

Pozostałe wiadomości