Finałowe kolacje 17. sezonu "Kuchennych rewolucji" - które restauracje warto odwiedzić?
Finałowe kolacje 17. sezonu "Kuchennych rewolucji" - które restauracje warto odwiedzić?
Pasłęk to malowniczo położone miasto w województwie warmińsko-mazurskim, mogące poszczycić się wspaniałymi średniowiecznymi zabytkami. Paulina, otwierając w tym miejscu swoją restaurację „Perfect Pub” liczyła, że dzięki lokalizacji jest skazana na sukces. Niestety pomimo pięknej przestrzeni, różnorodnego menu i świeżych produktów, klienci zamawiają tylko obiady dnia na wynos. Paulina co miesiąc dokłada do restauracji, sytuacja staje się jednak coraz trudniejsza, bowiem właścicielka spodziewa się pierwszego dziecka. W tej sytuacji pomóc może tylko Magda Gessler!
Paweł także boryka się z problemem braku gości, choć wszystko, co robi, jest z myślą o nich. Jest właścicielem „Pracowni dobrych smaków – Rozmaryn” w Szczecinie, restauracji, która powstała z prawdziwej pasji do gotowania. Jako miłośnik pysznego jedzenia i elegancji, w swoim lokalu postawił na piękne wnętrza i ulubioną kuchnię włoską z najlepszej jakości produktów. Pomimo dbałości o każdy szczegół, zaangażowania i ogromnej wiedzy właściciela, Rozmaryn po chwilowym zainteresowaniu opustoszał. Paweł, by ratować lokal, zaczął serwować tradycyjne dania, takie jak żurek i gulasz, stracił jednak zapał i nadzieję na sukces.
Finał sezonu w Namysłowie - zobaczcie najlepsze fragmenty!
Finał sezonu w Namysłowie - zobaczcie najlepsze fragmenty!
Darek, podobnie jak Paweł, gotuje z pasji, dla przyjemności i frajdy. Po szkole i latach doświadczenia w branży, spełnił swoje marzenie i otworzył własną restaurację „Sjesta” w rodzinnej Częstochowie. Pomimo stałych gości, chwalących kuchnię Darka, restauracja nie przynosi dochodów i boryka się z poważnymi problemami finansowymi. Jak się okazało, sama pasja to za mało, by sprawnie zarządzać i utrzymać nawet tak niewielki lokal. Dla Darka „Sjesta” to całe jego życie, włożył w nią całe serce, czas i pieniądze, dlatego nie może pogodzić się z koniecznością zamknięcia lokalu. Czy w tak dramatycznej sytuacji jest jeszcze szansa na ratunek?
Na krawędzi bankructwa znajdują się także Kasia i Paweł, dla których otworzenie marokańskiej restauracji "Alladyn" było spełnieniem marzeń. Para przez lata pracowała w zakładzie poprawczym i teraz postanowiła zmienić swoje życie. Pomimo lokalizacji w centrum Wrocławia, nikt tu nie zagląda, zaś niedawny pożar w jednej z sal na dobre odstraszył klientów.
"KUCHENNE REWOLUCJE"
CZWARTEK, 21:30, OD 6 WRZEŚNIA
PROFIL PROGRAMU NA FACEBOOKU >
PROFIL "KUCHENNYCH REWOLUCJI" NA INSTAGRAMIE >
Jakie efekty przynoszą rewolucyjne zmiany wprowadzane Magda Gessler? Zobaczcie poniższe wideo 👇👇👇
Kolacja z burmistrzem Namysłowa – epicki finał sezonu „Kuchennych rewolucji”