Tragedię zamienić w komedię, oczyścić atmosferę, ocieplić wnętrze i z dnia na dzień zmienić myślenie restauratorów - to zdziałać może tylko ona! Magda Gessler ma swoje sposoby, by każdy „chodził jak w zegarku” i gotował tak smacznie, jak „u mamy”.
Ten sezon postawi przed Magdą Gessler wiele nowych wyzwań. Przyjdzie jej ratować polski „american dream” pewnego małżeństwa, które po licznych podróżach do USA postanowiło otworzyć Bufet Country w Kobiórze. Miało być tak pięknie, a wyszedł… przydrożny bar bez charakteru i z wyjątkowo niedobrym jedzeniem. Magda spróbuje nadać temu miejscu prawdziwie amerykański sznyt, a menu ustali bezpośrednio z potencjalnymi klientami, czyli kierowcami tirów.
Ale to wcale nie koniec akcentów rodem z USA w „Kuchennych rewolucjach”. W Gdańsku swoją restaurację o nazwie Zajazd Myśliwski otworzył Grzegorz, zwany przez przyjaciół Gregiem. Zainwestował w nią wszystkie swoje oszczędności, w tym również pieniądze przez lata ciężko zarobione w Ameryce. Niestety, on również przeszacował inwestycję, ponieważ ani smykałki do gotowania, a tym bardziej żyłki do biznesu nie posiada. A żeby było ciekawiej i międzynarodowo, do promocji swojej restauracji zatrudnij przyjaciółkę z Chin, która nie mówi po polsku…
Innym razem Magdzie Gessler przyjdzie uzdrawiać biznes młodego małżeństwa, które otworzyło restaurację w iście uzdrowiskowej miejscowości – Busko-Zdrój. I choć okoliczności sprzyjają „ozdrowieniu”, to sytuacja będzie tak skomplikowana, że nawet Magda będzie musiała się mocno postarać, żeby tchnąć w to miejsce nowe życie. Czy jej się uda? W jaki zakątek Polski Magda Gessler jeszcze zawita? I gdzie zdecyduje się podjąć pracę u podstaw pysznej kuchni i dobrze prosperującej restauracji – przekonamy się we wrześniu!
Startujemy 4 września o 21:30!
Zobacz zwiastun najnowszego odcinka w nowym sezonie:
Jaka będzie pierwsza rewolucja w nowym sezonie?
Śmiech to zdrowie i Magda Gessler wie o tym najlepiej!