W wyjątkowo szczerej biografii ilustrowanej jej oryginalnymi rysunkami i przepisami oraz publikowanymi po raz pierwszy prywatnymi zdjęciami Magda Gessler mówi wszystko o miłości mężczyznach, dzieciach i potrawach, które zmieniły jej życie.
„Polska kuchnia mojej mamy była słynna na cała Hawanę, a dzięki tym kolacjom tata zdobywał znacznie więcej informacji niż jakikolwiek dziennikarz na Kubie. Wśród wielu gości moich rodziców był też i Fidel Castro. Zakochał się w sałatce jarzynowej, kołdunach i rosole mamy, a na deser dostał mój tort ananasowy. To chyba wtedy zrozumiałam, ze za pomocą jedzenia można pozyskiwać przyjaciół i sprawować władzę”
Książka już od 5 grudnia w księgarniach. Więcej informacji już niebawem na naszej stronie.
Poprzednia książka Magdy Gessler > "101 restauracji i hoteli w Polsce".
Zobacz również:
Czego nie rozumie właściciel? Kulisy trudnej rewolucji!