Warszawa, a dokładnie jej prawobrzeżna część na granicy Bródna i Targówka. W okolicy sporo tu wysokich bloków, a jednocześnie nieopodal rozlewa się osiedle domków jednorodzinnych. I właśnie w jednym z nich lokal o nazwie Nowa Villa Ostródzka prowadzi Piotr, wspomagany przez brata Marcina. Mężczyźnie nie można odmówić doświadczenia w branży, przez osiem lat był menadżerem dużej warszawskiej restauracji. Marcin ma z kolei wieloletnie doświadczenie jako kelner i barman. Wydawać by się mogło, że to atuty, które powinny zapewnić sukces. Niestety coś poszło nie tak, bo restauracja świeci pustkami...To właściciel Piotr decyduje o daniach w karcie, które z dużą starannością przygotowuje doświadczony kucharz, również Piotr. Jak to możliwe, że przy kumulacji tylu profesjonalistów restauracja nie przynosi absolutnie żadnych zysków i co miesiąc trzeba do niej dopłacać? Na szczęście do zagrożonego zamknięciem lokalu przybywa Magda Gessler. Czy znana restauratorka okaże się kołem ratunkowym dla braci i ich załogi?Zobacz więcej:
Tatar z marchewki czy tatar z polędwicy?
Jak wypadła restauracja w Warszawie po rewolucji? Sprawdź!
Fantastyczna załoga w "Małym domku" w Warszawie!
Jak przygotować idealny tatar? Magda Gessler radzi
Nowe smaki i nowe wnętrze!
Magda Gessler: Jesteście trochę beznadziejni - jestem załamana....
Kto rządził w kuchni w Warszawie?
Ten schabowy zdecydowanie nie zrobił wrażenia na Magdzie Gessler
Magda Gessler testuje schabowego z ziemniakami!