Kuchenne Rewolucje w Opolu!
Opole to jedno z najstarszych miast w Polsce i historyczna stolica Górnego Śląska. Mieszka w nim ponad sto tysięcy obywateli i właśnie ich karmić próbują Kasia i Daniel. Ich Caverna Cafe leży może z dala od centrum, lecz za to przy bardzo ruchliwym skrzyżowaniu. Małżonkowie siedemnaście lat mieszkali w Wielkiej Brytanii i dlatego brytyjskie smaki zaproponowali swoim gościom. Niestety bez powodzenia. Mieszkańcy Opola nie docenili wyspiarskiego jedzenia i omijają lokal szerokim łukiem. A zadłużenie właścicieli rośnie z miesiąca na miesiąc. To z kolei powoduje, że między małżonkami coraz bardziej iskrzy, a czasami nawet grzmi. Jest już tak źle, że gdyby nie pomoc finansowa taty Kasi, restaurację trzeba by było zamknąć. By do tego nie dopuścić, opolscy restauratorzy postanowili sięgnąć po ostatnie koło ratunkowe i zgłosili się do Kuchennych Rewolucji. Czy Magda Gessler i to miejsce ocali przed upadkiem?
Miejsce miało specjalizować się w kuchni angielskiej. Angielskie śniadanie, czy jacket potato to tylko kilka propozycji tego lokalu. Niestety, mimo ogromnego zaangażowania właścicieli, klientów brak. Co jest powodem pustek w restauracji? Magda Gessler spróbuje rozwiązać się zagadkę?
Jako pierwsze i drugie danie zostaje jej zaserwowany ziemniak z dodatkami. Czy potrawa składająca się z ziemniaka jest wystarczająca? Magda Gessler ma wątpliwości. Przynajmniej kanapka jest niezła, niestety kanapka całej knajpy nie uciągnie.
Kuchenne Rewolucje: Ziemniak z dodatkami jako danie główne? Magda Gessler mocno zdziwiona tą propozycją
Magda Gessler już wie, jak gotują w Caverna Cafe. Czas sprawdzić kuchnię. Okazuje się, że warunki do gotowania są bardzo dobre. Jest naprawdę czysto. Niestety, sposób przechowywania produktów spożywczych pozostawia wiele do życzenia. Jeśli Kasia chce postawić swoją restaurację na nogi musi wprowadzić wiele zmian.Czas na zmiany! Chrupiąca Kalarepa to zupełnie nowe miejsce w Opolu. Zapomnijcie o angielskiej kuchni, czas na nowe! Magda Gessler postawiła na regionalne smaki. Krem z kalarepy, surówka z kalarepy czy pielmieni to tylko część potraw, jakie oferuje to miejsce. "Zupa aksamitna, wspaniała, aromatyczna" - komentowali zaproszeni goście. Niestety, w kuchni panował kompletny chaos. Zespół kompletnie się nie zgrał, a Kasia musiała wykonywać większość prac. Jeśli restauracja ma ruszyć pełną parą, to zespół musi popracować nad komunikacją.Po kilku tygodniach wracamy do Chrupiącej Kalarepy. Kiedy Magda Gessler była w niej po raz ostatni, kuchnia była pyszna, właścicielka zmotywowana, tylko zespół nie do końca zgrany. Istniało ryzyko, że wszystko ponownie spadnie na barki Kasi, a przecież jedna osoba nie jest w stanie prowadzić restauracji. Okazało się, że team nie tylko świetnie się dogaduje, ale również rozrósł się o nowych pracowników. A jak kuchnia? Do polecenia!
Kuchenne Rewolucje: W kuchni czysto, ale jedzenie jest fatalnie przechowywane
Kuchenne Rewolucje: Na kuchni chaos, na sali zachwyt. Chrupiąca Kalarepa miała ciężki start
Kuchenne Rewolucje: Czy Kasia i Daniel udźwignęli nową koncepcję restauracji?