W Krakowie Magda Gessler zawitała do położonej trzy kilometry od rynku włoskiej restauracji Trattoria da Maria. Prowadzi ją pochodząca z Rumunii, ale mieszkająca wiele lat we Włoszech Maria. Do Polski przyjechała dziesięć lat temu z ówczesnym partnerem, a obecnie wspólnikiem i przyjacielem Rizzierim. Prowadzenie restauracji jest jednak na głowie Marii. W kuchni dowodzi brat Rizziego Ingino. To on ma zapewniać prawdziwie włoski smak tutejszej pizzy i makaronów. Poza nim właścicielkę wspiera oddany zespół młodych ludzi, którym kobieta właściwie matkuje. Cudowna, rodzinna atmosfera nie sprzyja jednak efektywnej pracy. Gości jest jak na lekarstwo, a włoskie dania najczęściej konsumują pracownicy. Lokal popada w coraz większe długi, które Maria i Rizzieri próbują łatać kolejnymi pożyczkami bankowymi. Czy Magdzie Gessler udało się tchnąć w to podupadające miejsce prawdziwie włoską, słoneczną energię?Oglądaj odcinek na Player.plOdwiedź nas na INSTAGRAMIE!Zobacz wideo:
Idealna włoska lasagne...z mikrofali!
Czy można zamrozić carpaccio?
Czy Magdzie Gessler udało się tchnąć w to podupadające miejsce prawdziwie włoską, słoneczną energię?
Płacz, problemy finansowe i brak dochodów. Jak zaradzi temu Magda Gessler?
Jak zmieniło się wnętrze restauracji Trattoria da Maria
Przygotowania do kolacji. Będzie smacznie?
Co zamówiła Magda Gessler w Krakowie? Sprawdź!
Stało się! Ta rewolucja okazała się wielkim sukcesem!
Niepowtarzalny smak dań w restauracji Karczochy u Marii!
Wątróbka po Wenecku! Magda Gessler zdradza, co zrobić by była wyjątkowo smaczna!
Ten brud odbiera kompletnie apetyt! FUJ!
Magda Gessler i jej stylizacje z ostatniego sezonu Kuchennych rewolucji
Zupa z karczocha - sprawdź jak ją przygotować!