Kuchenne rewolucje

TVN
TVN
Właścicielom restauracji potrzebna jest natychmiastowa pomoc. Wtedy pojawia się ONA. Symbol sukcesu w tej branży – Magda Gessler. Czy zdoła, zaledwie przez cztery dni, wyciągnąć upadający lokal z tarapatów?

Po pomoc Magdy Gessler zgłosiły się restauracje z całej Polski. Nie rozumieją co poszło nie tak i nie potrafią poradzić sobie z kryzysem. Magda przyjeżdża na cztery dni i zakasuje rękawy. Staje się na ten czas szefem restauracji. Obserwuje i analizuje sytuację i problemy. Zagląda do garnków, patrzy na ręce kucharzom, próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów, sprawdza higienę pracy. A potem przystępuje do działania. Nie toleruje sprzeciwu. Mówi wprost co jest nie w porządku. Tu nie ma miejsca na delikatne uwagi. Często jej opinie czy zachowanie budzą agresję i bunt pracowników oraz właścicieli. Ale Magda to twardy szef. Na dwa dni zamyka restaurację i wprowadza zmiany: układa nowe menu, uczy kucharza kulinarnych sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. I zagania naburmuszony zespół do pracy. Czy pot i łzy opłacą się? Czwartego wieczoru następuje uroczyste, ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy image. Czy goście wyjdą z pełnymi brzuchami i zadowoleniem na twarzy? Czy zespół będzie się trzymać nowych reguł i wskazówek, które dostał? I najważniejsze – czy restauracja wyjdzie na prostą? Po dwóch tygodniach Magda wraca, by zobaczyć jakie postępy poczyniono i czy jej „kuchenne rewolucje” przyniosły wyczekiwany efekt. Program powstał na licencji brytyjskiego formatu „Kitchen Nightmares”, którego gospodarzem jest kontrowersyjny Gordon Ramsay. Już od startu, czyli od 2004 roku odniósł ogromny sukces, a Ramsay stał się wielką gwiazdą. Dziś ma swoje programy zarówno w Anglii, jak i USA. Emitowane są w ponad stu krajach na całym świecie, a nadawcy i producenci zaczęli szukać rodzimych „Gordonów”, którzy będą ratować podupadające restauracje. Każdy z nich ma inny styl, jedni krzyczą i krytykują jak Ramsay, inni „walczą” ciepłem, uśmiechem i rozmową. Jednak zawsze przekazują bolesną prawdę odnośnie restauracji. W Polsce padło na kobietę – Magdę Gessler. Ale niech Was nie zwiedzie ta uśmiechnięta blondynka. Gdy jest w kuchni, lepiej pochowajcie noże do szuflad… Magda Gessler to niezwykła osobowość, autorka wielu książek kucharskich, właścicielka restauracyjnego imperium obejmującego ponad 20 restauracji i kawiarni w całej Polsce. Magda Gessler stale komponuje nowe potrawy, zwraca uwagę na najdrobniejszy szczegóły, pilnuje, by w jej lokalach był wysoki standard zarówno jedzenia, obsługi, jak i wystroju, który często sama projektuje. Jej kuchnią zachwycały się takie sławy jak Sharone Stone, Nicolas Sarkozy z żoną Carlą Bruni czy Bill Clinton. Oglądaj odcinki w tvn player! Prowadząca: Magda Gessler Reżyseria: Eliza Kowalewska, Monika Lis, Agnieszka Sikora, Klaudiusz Dumański, Grzegorz Madej Zdjęcia: Krzysztof Sandomierski, Dariusz Prosiński, Tomasz Brokowski, Rafał Hamrol Dźwięk: Robert Czyżewicz, Paweł Kazimierski Światło: Arkadiusz Kłos Montaż: Maciej Biliński, Witold Hryniszyn, Paweł Szelest, Michał Suder, Bartek Jędrzejczyk Lektor: Maciej Orłowski Sekretarz redakcji: Aneta Kot Location manager: Anna Bilut Scenografia: Magda Marszałek Rekwizytor: Piotr Włodarczyk Producent TVN: Jakub Karyś Producent: Ulrich Brock, Piotr Fromowitz, Christoph Knechtel Partnerem programu "Kuchenne rewolucje" jest firma PRYMAT

Autor: TVN/ mat. prasowe

podziel się:

Pozostałe wiadomości