Oglądaj odcinki w każdy czwartek o 21:30 oraz na Player.pl!
Choć znana jest głównie z klasztoru na Jasnej Górze, Częstochowa niejedno ma imię. Raków to robotnicza dzielnica miasta, gdzie swój stadion ma zespół występujący od niedawna w piłkarskiej ekstraklasie. Zapalonym kibicem klubu jest Robert, który oprócz tego prowadzi lokal „Sezonowa”. Na próżno szukać tam jednak sezonowanych warzyw i owoców. W karcie jest wielki miszmasz od pizzy, przez tajską zupę, po kuchnię polską. Partnerką Roberta jest Dorota, która mimo zaawansowanej ciąży każdego dnia jest w restauracji od świtu po zmierzch. Problem w tym, że żadne z właścicieli nie ma pojęcia o prowadzeniu lokalu. Robert jest adwokatem, a Dorota psychologiem specjalnym. Wspólny biznes miał być spełnieniem marzeń, a stał się przyczyną zmartwień i nieprzespanych nocy. Gości brakuje tu jak na lekarstwo, a para nie ma już z czego dokładać do interesu. Właścicielom zabrakło wiedzy i doświadczenia w branży gastronomicznej. W restauracji każdy zajmuje się wszystkim, nie ma też jasno rozdzielonych zadań wśród personelu. Panuje chaos i ogólna frustracja. W tej sytuacji przyszli rodzice zamiast w radości i spokoju oczekiwać narodzin swojego pierwszego dziecka, drżą o finansową przyszłość swojej rodziny. Czy Magda Gessler okazała się lekiem na całe zło?Odwiedź nas na naszym INSTAGRAMIEZobacz najsmaczniejsze kąski z odcinka:
Jak przygotować szparagi? Posłuchajcie rady Magdy Gessler!
Wielkie sukces czy wielka plajta?
Kuchenne rewolucje uratowały nasz lokal i związek! Niech ten sen trwa dalej!
Magda Gessler: To miejsce to prawdziwa przygoda z pyszną kuchnią!
Mrożone pierogi i zupa tajska z jedną krewetką...
Magda Gessler: To nie jest pancetta tylko zwyczajny boczek...
Magda Gessler: Zostaniesz z dupą!
Idealnie czysta kuchnia! WOW! :)
Magda Gessler: Co Ty robisz?! Myśl!
To menu wyjątkowo mocno rozczarowało Magdę Gessler...
Misz masz w karcie i brak sezonowych produktów w restauracji Sezonowa!