Każdy chce walczyć o utrzymanie bistra i odwrócenie złej passy. Właściciele postanowili poprosić o pomoc Magdę Gessler!
Kuchenne Rewolucje w Łodzi
Blisko centrum Łodzi, tuż obok trzeciego co do wielkości Wydziału Uniwersytetu Łódzkiego i dużego akademika, Ania i Kuba prowadzą niewielkie Bistro Galancie z obiadami domowymi. Miało to pomóc im w pozbieraniu się po tragedii, jaką była dla nich śmierć dziecka.
Choć lokal mieścił się w piwnicy, bliskość Uniwersytetu i akademika miała gwarantować dużą liczbę potencjalnych klientów. Właściciele postanowili skorzystać z pomocy mamy Kuby, Marii, która przez kilkanaście lat prowadziła własny bar z obiadami domowymi. Szybko okazało się, że studenci nie zjawiają się tak licznie, jak oczekiwano, a lokal na siebie nie zarabia.
Sytuacji nie poprawiały także burzliwe relacje z mamą. Po rodzinnych scysjach para została praktycznie sama. Pomocy udzielił jedynie brat Kuby, Igor. Każde z nich chciałoby jednak zawalczyć o utrzymanie bistra i odwrócenie złej passy. Właściciele postanowili wezwać na pomoc Magdę Gessler.
Najciekawsze fragmenty 6. odcinka Kuchennych Rewolucji:
Jak przygotować schabowego? Musisz to zobaczyć!
Pomyje owocowe i więzienne jedzenie - tak było w Łodzi
Co jedzą studenci?
Sałatka ziemniaczana i rosyjska zupa w wydaniu Magdy Gessler
Rodzinny interes czy wielka klapa?
Kuchenne Rewolucje oglądaj w każdy czwartek o 21:30 na antenie TVN!
Odcinki dostępne na player.pl