W ostatnim odcinku udaliśmy się do malowniczej Gruzji.
Jarek Nowak odwiedził Uszguli - jeśli przyjmiemy za Gruzinami, że ich kraj leży na naszym kontynencie – Uszguli jest najwyżej położoną osadą w Europie.
Prowadzący udał się tam do koszek – starodawnych wież, gdzie miejscowa ludność przechowuje obecnie swoje smakołyki.
Uczestniczył w prawdziwej uczcie, na której spróbuje dań przygotowanych z włochatej świni. Na talerzu Jarka wylądowało danie z krwi, pikantne kiełbaski i potrawka ze świńskiego żołądka. Czy odważył się wszystkiego spróbować..?
W ramach podwieczorku gospodarze zaserwowali mu placek z konopiami, czyli prawdziwy regionalny rarytas.
W odcinku nie zabrakło też ekstremalnych wrażeń! Prowadzący wyruszył na tradycyjne polowanie, które wpisało się na stałe w kulturę Gruzinów. Jesteście ciekawi szokujących potraw z Gruzji?Przypomnijcie sobie najlepsze fragmenty:
Szokujące potrawy: Gruzińska kiełbasa - sama krew i tłuszcz brzuszny
Szokujące potrawy: Uszguli, wioska z 37 wieżami obronnymi
Na nowe odcinki "Szokujących potraw" zapraszamy
do TRAVEL CHANNEL w sobotę o godz. 10:50
oraz do TVN w poniedziałek o godz. 22:30.