Singapur to państwo-miasto, które nie tylko zachwyca, ale przede wszystkim szokuje i zaskakuje. Jarek Nowak wybierze się tam, by poszukać najdziwniejszych potraw i prawdziwych przysmaków kuchni azjatyckiej. Degustację lokalnych specjałów rozpocznie od zupy z ptasich gniazd, uważanej przez miejscowych za największy rarytas.
2. odcinek „Szokujących potraw” 8 czerwca o godz. 10:50 w Travel Channel.
Zobacz, co działo się w poprzednim odcinku:
Szokujące potrawy odc. 1
Szokujące potrawy odc. 1
Głównym składnikiem potrawy jest suszona ślina jaskółek o niezwykłych właściwościach zdrowotnych. Za porcję takiej zupy trzeba naprawdę słono zapłacić… Na talerzu prowadzącego znajdzie się też barani mózg i głowa rekina, a na osłodę smakowych doznań – deser z duriana, czyli najbardziej śmierdzącego owocu świata.
Sprawdź galerię do 2. odcinka:
Szokujące potrawy - odc. 2
Czy Jarek stanie na wysokości zadania i spróbuje tych szokujących potraw? Co jeszcze znajdzie się w jego menu?
Źródło zdjęcia głównego: Jacek Klisowski