Premierowy cykl kanału Travel Channel zabierze widzów na niezwykłą wyprawę. Ruszymy tropem szokujących potraw, nieznanych Polakom z ich rodzimych stołów.
W trzecim odcinku ekstremalnym podróżom Jarka Nowaka pikanterii doda kuchnia wietnamska! Suszone larwy pszczele, potrawka z żuka, czy czarne kurczaki podawane w puszce po napoju gazowanym, to tylko początek kulinarnych wrażeń!
Szokujące potrawy odc. 3
Na talerzu prowadzącego znajdzie się również curry z żabich udek i popularna w tym regionie zupa z kaczej krwi. Jarek spróbuje dziwacznych dań, które szokują i odstraszają turystów swoim wyglądem.
Szokujące potrawy odc. 3
W jaki sposób tak ekstremalne potrawy stały się normą? Dlaczego na stołach Wietnamczyków ląduje gulasz z konia czy pieczony pies? Co lokalni mieszkańcy opowiedzą o swoich tradycjach?
EMISJA PROGRAMU „SZOKUJĄCE POTRAWY”:
TRAVEL CHANNEL: SOBOTA, GODZ. 10:50
TVN: PONIEDZIAŁEK, GODZ. 22:30
Zobacz także:
Szokujące potrawy: Strzałki, które mogły zabić teściową!
Szokujące potrawy: Najlepsze amazońskie wiagry
Źródło zdjęcia głównego: Jacek Klisowski