Szokujące potrawy: Wrzucamy na ruszt... suszone larwy pszczele!

Szokujące potrawy odc. 3
Szokujące potrawy odc. 3
Źródło: Jacek Klisowski
Suszone larwy pszczele, a może potrawka z żuka? Zapraszamy na kulinarną podróż po najdziwniejszych kuchniach świata! W trzecim odcinku Jarek Nowak dotrze do Wietnamu. Czy odważy się spróbować wszystkich potraw?

Premierowy cykl kanału Travel Channel zabierze widzów na niezwykłą wyprawę. Ruszymy tropem szokujących potraw, nieznanych Polakom z ich rodzimych stołów.

W trzecim odcinku ekstremalnym podróżom Jarka Nowaka pikanterii doda kuchnia wietnamska! Suszone larwy pszczele, potrawka z żuka, czy czarne kurczaki podawane w puszce po napoju gazowanym, to tylko początek kulinarnych wrażeń!

Szokujące potrawy odc. 3
Szokujące potrawy odc. 3
Źródło: Jacek Klisowski

Szokujące potrawy odc. 3

Na talerzu prowadzącego znajdzie się również curry z żabich udek i popularna w tym regionie zupa z kaczej krwi. Jarek spróbuje dziwacznych dań, które szokują i odstraszają turystów swoim wyglądem.

Szokujące potrawy odc. 3
Szokujące potrawy odc. 3
Źródło: Jacek Klisowski

Szokujące potrawy odc. 3

W jaki sposób tak ekstremalne potrawy stały się normą? Dlaczego na stołach Wietnamczyków ląduje gulasz z konia czy pieczony pies? Co lokalni mieszkańcy opowiedzą o swoich tradycjach?

EMISJA PROGRAMU „SZOKUJĄCE POTRAWY”:

TRAVEL CHANNEL: SOBOTA, GODZ. 10:50

TVN: PONIEDZIAŁEK, GODZ. 22:30

Zobacz także:

Szokujące potrawy: Strzałki, które mogły zabić teściową!

Szokujące potrawy: Strzałki, które mogły zabić teściową!

Szokujące potrawy: Najlepsze amazońskie wiagry

Szokujące potrawy: Najlepsze amazońskie wiagry

podziel się:

Pozostałe wiadomości