"Mali Szefowie": Zupa pomidorowa - Julka vs. Bruno

Mali szefowie
"Mali Szefowie": Zupa pomidorowa - Julka vs. Bruno
Mali Szefowie – pojedynki najlepiej gotujących dzieci w Polsce! Dwie pojedynkujące się drużyny: młodsza – Bruno vs. Julka i starsza – Kuba vs. Luiza zaprezentują swoje ulubione przepisy. Zasady są proste: jeden odcinek to jeden przepis. Pojedynek trwa dwa tygodnie, a Wy decydujecie kto wygrywa. Oglądajcie w poniedziałki na www.tvn.pl.

Wracamy do zespołu Bruno vs. Julka! Tym razem zmierzymy się z zupą pomidorową. Wystarczy 20 minut na wspaniałą zupę pomidorową Bruna. A jaka będzie zupa Julki? Już w poniedziałki na www.tvn.pl.

#brunoplucinski #julkacymbaluk #masterchefjunior #pomidory #tomato #gotujacedzieci #szybkiobiad #mali_szefowie #zupapomidorowa #teambruno #yum #foodie #homecooking #eating #lunch #zupakrem

#teambruno Ugotowalibyście? -> GŁOSUJCIE tutaj facebook.com/tvnpl do 2 lipca!:)

Mali szefowie - przepis
Mali szefowie - przepis

Mali szefowie - przepis

1. Blendujemy pomidory waz z sokiem na gładką masę.

2. Gotujemy pomidory na średnim ogniu.

3. Boczek wędzony kroimy w drobną kostkę i smażymy.

4. Kroimy drobno bazylię i dodajemy do zupy wraz z wędzoną papryką.

5. Dodajemy łyżkę masła, sól i pieprz.

6. Dodajemy trochę wody, by zupa nie zgęstniała za szybko i czekamy aż woda się zredukuje.

7. Do zupy dodajemy całą gałązkę rozmarynu i trochę oregano.

8. Kroimy dymkę w talarki.

9. Gdy skwarki będą gotowe, odsączamy tłuszcz za pomocą papieru.

10. Pod koniec wyciągamy gałązkę rozmarynu i rozlewamy zupę do głębokich talerzy.

11. Na górę dajemy łyżkę śmietany i pokrojoną dymkę. Dekorujemy boczkiem, bazylią i pieprzem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości