Wracamy do zespołu Bruno vs. Julka! Tym razem zmierzymy się z zupą pomidorową. Wystarczy 20 minut na wspaniałą zupę pomidorową Bruna. A jaka będzie zupa Julki? Już w poniedziałki na www.tvn.pl.
#brunoplucinski #julkacymbaluk #masterchefjunior #pomidory #tomato #gotujacedzieci #szybkiobiad #mali_szefowie #zupapomidorowa #teambruno #yum #foodie #homecooking #eating #lunch #zupakrem
#teambruno Ugotowalibyście? -> GŁOSUJCIE tutaj facebook.com/tvnpl do 2 lipca!:)
Mali szefowie - przepis
1. Blendujemy pomidory waz z sokiem na gładką masę.
2. Gotujemy pomidory na średnim ogniu.
3. Boczek wędzony kroimy w drobną kostkę i smażymy.
4. Kroimy drobno bazylię i dodajemy do zupy wraz z wędzoną papryką.
5. Dodajemy łyżkę masła, sól i pieprz.
6. Dodajemy trochę wody, by zupa nie zgęstniała za szybko i czekamy aż woda się zredukuje.
7. Do zupy dodajemy całą gałązkę rozmarynu i trochę oregano.
8. Kroimy dymkę w talarki.
9. Gdy skwarki będą gotowe, odsączamy tłuszcz za pomocą papieru.
10. Pod koniec wyciągamy gałązkę rozmarynu i rozlewamy zupę do głębokich talerzy.
11. Na górę dajemy łyżkę śmietany i pokrojoną dymkę. Dekorujemy boczkiem, bazylią i pieprzem.