Mali Szefowie by MasterChef Junior – pojedynki najlepiej gotujących dzieci w Polsce trwają! Nowe drużyny Bruno vs. Julka i Mateusz vs. Stefcia zaprezentują swoje ulubione przepisy. Zasady są proste: jeden odcinek to jeden przepis Wy decydujecie kto wygrywa!
Oglądajcie we wtorki i czwartki na www.tvn.pl, a od piątku do poniedziałku na Fb TVN będziecie mogli zagłosować na swoje ulubione danie.
Wszystkie przepisy znajdziecie na: Uwielbiam.pl
Stefcia i Mateusz - ostatnie starcie! Odpowiedzią na bolognese w paprykach będzie pyszna pizza z mascarpone. Wiecie jak ją zrobić? Mali Szefowie Wam pokażą!
POMIDOR – PIZZA Z MASCARPONE, RUKOLĄ I PROSCIUTTO COTTO
#TEAMMATEUSZ
CZAS: 360 MIN
PORCJE: 8
Mali Szefowie - przepis
Mali Szefowie - przepis
Sposób przygotowania :
Ciasto:
1. Drożdże rozgnieść z cukrem w wysokiej misce, dodać 0,5 szklanki ciepłej wody, rozmieszać, dodać część mąki i odstawić na 0,5h w ciepłe miejsce.
2. Resztę mąki wsypać do misy miksera, dodać sól, oliwę. Dolewać powoli zaczyn wraz z wodą podczas mieszania mikserem z końcówką w kształcie haka. Wyrabiać aż ciasto stanie się gładkie oraz elastyczne. Odstawić w ciepłe miejsce aż potroi swoją objętość.
Sos: Wszystkie składniki razem zblendować.
Pizza:
1. Pizzę piec z samym sosem w najwyższej możliwej temperaturze przez około 7 minut.
2. Po wyjęciu wyłożyć mozzarellę i piec ponownie przez około 5 minut aż mozzarella się roztopi.
3. Na koniec dekorujemy prosciutto cotto, rukolą i mascarpone.
#TEAMSTEFCIA #TEAMMATEUSZ #PIZZA #ITALIANO #MASCARPONE #RUKOLA #MOZZARELLA #POMIDOR #AMORE_POMIDORE #MASTERCHEFJUNIOR #UWIELBIAM.PL