Lara Gessler o ciąży
Lara Gessler była gościem w programie "Dzień Dobry TVN". Dorota Wellman i Marcin Prokop rozmawiali z nią o życiu zawodowym i prywatnym. Restauratorka spodziewa się narodzin pierwszego dziecka, był to ważny temat rozmowy. Opowiedziała również o prowadzeniu biznesu w branży gastronomicznej podczas pandemii koronawirusa.
Zobacz rozmowę z Larą Gessler na stronie programu "Dzień Dobry TVN" >
Lara Gessler za kilka miesięcy zostanie mamą. W marcu wyjechała na Mazury razem ze swoim partnerem, gdzie spędzili razem czas podczas społecznej izolacji. Wyznała, że dobrze czuje się w ciąży. Do wszystkiego podchodzi bardzo intuicyjnie i słucha siebie. Nie kompletuje jeszcze wyprawki dla dziecka, uznała, że zrobi to, przyjdzie odpowiedni czas.
Lubię ten stan. Lubię, że mogę się w niego zagłębić, i że miałam na to czas, i nie miałam zagłuszaczy w postaci miejskiego życia, wielu zobowiązań i tak dalej, i tak naprawdę tam mogłam się koncentrować w sumie na książce, na gotowaniu i na doświadczaniu zmian zachodzących we mnie, więc jest to bardzo miłe.
Oglądaj "Dzień Dobry TVN" w player.pl >
Lara Gessler o biznesie w okresie pandemii
Lara Gessler od lat pracuje w branży gastronomicznej. Z wykształcenia jest cukiernikiem, prowadzi w Warszawie cukiernię i restaurację. Na początku pandemii koronawirusa zawiesiła funkcjonowanie lokalu. Na prośbę pracowników i gości wznowiła funkcjonowanie zgodnie z zaleceniami i wytycznymi sanitarnymi. Słodkości i dania były sprzedawane na wynos.
Epidemia pogłębiła kryzys w branży gastronomicznej, ale Lara wyznała, że ludzie często i chętnie kupują ciasta i słodycze:
Ja wiem, że cukier ratuje ludzi w różnych momentach, więc jest on dość stały i tak, jak dobrze się go przetrzymuje, tak też on dobrze wytrzymuje różne kryzysy, więc o to aż tak się nie bałam, ale bałam się o różnych kolegów, koleżanki z branży, bo faktycznie lokali się zamknęło bardzo dużo. Szczególnie jeśli chodzi o wszystkie knajpy fine diningowe i coctail bary. To są te biznesy, które były z branży gastronomicznej najbardziej narażone.
Lara Gessler – kto to?
Lara Gessler urodziła się 16 września 1989 roku. Jest córką Magdy Gessler i Piotra Gesslera. Studiowała socjologię na Collegium Civitas w Warszawie. Postanowiła kontynuować rodzinną tradycję kulinarną. Ukończyła szkołę cukierniczą w Londynie, jest współwłaścicielką restauracji "U Fukiera" i cukierni "Słodki Słony". Jest autorką książki pt. "Słodki zielnik Lary".
Lara Gessler i Piotr Sałata wzięli udział w "Ameryka Express" w 2018 roku. Byli jedną z par, która wzbudzała największą sympatię widzów TVN.
Lara Gessler – życie prywatne
Lara Gessler i jej partner Piotr Szeląg pierwszy raz pierwszy pojawili się razem publicznie na Balu Fundacji TVN "nie jesteś sam" jesienią 2019 roku. Restauratorka i prawnik w social mediach publikują wspólne zdjęcia. Już wkrótce zostaną rodzicami.We wrześniu 2017 Lara wyszła za mąż za swojego narzeczonego Pawła, rozwiedli się w maju 2019.
Źródło zdjęcia głównego: mwmedia