Za co Magda Gessler kocha polską kuchnię?

"Kuchenne rewolucje" / Magda Gessler
Nieznane fakty z życia Magdy Gessler
Polska fuzja smaków - Magda Gessler zdradza, z jakich powodów uwielbia polską kuchnię, a także, gdzie warto szukać kulinarnych inspiracji na święta Bożego Narodzenia!

Magda Gessler wielokrotnie podkreśla, że polska kuchnia jest wyjątkowa z kilku powodów. Na gastronomiczny fusion smaków wpłynęła skomplikowana historia naszego kraju, dlatego na Pomorzu śledzie przyrządza się na słodko, po szwedzku, zaś w południowej części Polski widoczne są wpływy kuchni austriackiej oraz węgierskiej. Jeżeli ktoś nie wie, skąd na naszych stołach pojawiły się pierogi, to podpowiadamy, że z Chin.

W rodzinnym domu restauratorki na wigilijnym stole pojawiały się tradycyjne dania z nutą wileńską. Zdaniem Magdy Gessler warto sięgać do starych, często zapomnianych przepisów przedwojennych.

Magda Gessler
Magda Gessler

Magda Gessler

Zobacz wideo:

„Wygląda skromnie, smakuje cudownie!” – Magda Gessler zszokowana w Łodzi

„Wygląda skromnie, smakuje cudownie!” – Magda Gessler zszokowana w Łodzi

podziel się:

Pozostałe wiadomości