Smaki Regionów to pełna oryginalnej i smacznej żywności fiesta. Produkty przygotowywane w oparciu o dawne receptury, produkowane tradycyjnymi metodami, w oparciu o poszanowanie lokalnych zwyczajów i wartości. Należy przy tym pamiętać, że jest to także wydarzenie ekologiczne, zgodne z trendem slow food adresowane do współczesnych, bardzo świadomych konsumentów, przykładających dużą uwagę do spożywanych produktów i poszukujących tych, które mają ekologiczne pochodzenie czy też ich produkcja jest potwierdzona certyfikatem.
Smaki Regionów na Międzynarodowych Targach Poznańskich
Tegoroczna edycja targów Smaki Regionów będzie kusić zapachem i smakiem również dzięki gwiazdom sceny kulinarnej. Pojawią się tu Mateusz Gessler – kucharz, restaurator, miłośnik dobrego jedzenia, znany szerokiej publiczności również jako juror programu telewizyjnego TVN "MasterChef Junior", który wystąpi jako ambasador produktów certyfikowanych Spółdzielni Mleczarskiej Udziałowców w Strzałkowie. Z idolem młodych kucharzy będzie można spotkać się również na stoisku województwa wielkopolskiego. Na scenie kulinarnej wystąpi także Jan Kuroń, a ci, którzy lubią oglądać programy kulinarne z pewnością ucieszą się na widok Oli Nguyen zwyciężczyni MasterChef 2018 oraz Tadeusza Müllera – prowadzącego program w TVN Style „Z gruntu zdrowo”.
Pamiętasz, jak Ola Nguyen radziła sobie w programie "Masterchef"? Zobacz wideo!