Nowy sezon "Kuchennych rewolucji" zobaczycie na antenie stacji TVN już wiosną. Magda Gessler po raz kolejny wybrała się w kolorową podróż po Polsce. Program nadal budzi ogromne zainteresowanie, a sama Gessler przyznaje, że jest jej największym sukcesem.- Jaki jest pani największy sukces? - pyta dziennikarka w wywiadzie dla "Sukcesu". - Ważne jest dla mnie to, że dzięki „Kuchennym rewolucjom" mogę realnie pomóc ludziom. O każdą restaurację walczę jak o własną. Świetnie rozumiem problemy restauratorów, bo sama przez to wszystko przeszłam. Sukcesem moim i „Kuchennych rewolucji" jest również zmiana sposobu myślenia restauratorów w Polsce. Stworzyliśmy autentyczny przewodnik, jak prowadzić biznes gastronomiczny.Magda Gessler dostrzega pozytywne zmiany w podejściu Polaków do myśli kulinarnej, nadal jednak jest wiele do zrobienia.- Dziś jest dużo lepiej - mówi Gessler. - Zaskakują chociażby Sopot i okolice. Ten region upodabnia się trochę do Bordeaux. Można tu znaleźć świetną kuchnię kaszubską, tajską, najlepsze sushi, dobrą kuchnię włoską. Szkoda tylko, że o polską wciąż trudno. Generalnie w niewielu restauracjach w naszym kraju można znaleźć tradycyjną, dobrą polską kuchnię, taką jak np. U Fukiera czy w AleGlorii.Najbardziej zaskakującym jednak fragmentem rozmowy jest ten na temat otwarcia restauracji za granicą. Zapytana przez dziennikarkę o ewentualne plany, odpowiada szczerze: Nie mogę tego wykluczyć. Jestem tak ciekawa życia i świata, że wszystko jest możliwe.Jak myślicie, w jakim kraju Magda Gessler najchętniej stworzyłaby swoją restaurację? My stawiamy na Hiszpanię ;)
Zobacz również:
Jaki będzie kolejny sezon "Kuchennych rewolucji"?
Autor: KG