Szokujące potrawy: Czas na... pieczonego nietoperza!

 Szokujące potrawy odc. 4 | Foto: Jacek Klisowski
Szokujące potrawy odc. 4
Źródło: Foto: Jacek Klisowski
Fermentowana pasta rybna, szczur, a może nietoperz? Na jakie kulinarne ekstrawagancje zdecyduje się Jarek Nowak przekonacie się w kolejnym odcinku "Szokujących potraw". Bądźcie gotowi na prawdziwą gastro-przygodę w Kambodży!

Kolejnym punktem na kulinarnej mapie Jarka będzie Kambodża - niewielkie państwo w południowo-wschodniej Azji, do którego warto udać się, by poznać różnorodną kulturę oraz pyszną i... szokującą kuchnię. Sercem każdego miasta jest tam bazar oferujący najdziwniejsze potrawy - od warzyw i egzotycznych owoców po owłosione tarantule smażone na głębokim oleju. Jarek odwiedzi lokalny market i przeżyje prawdziwą gastro-przygodę!

Szokujące potrawy odc. 4
Szokujące potrawy odc. 4

Szokujące potrawy odc. 4

Na pierwszy ogień pójdzie specjalność kuchni khmerskiej, jaką jest prahok, czyli fermentowana pasta rybna. Na talerzu Jarka wyląduje też szczur i nietoperz, a na deser plaster miodu z… larwami. To nie wszystko! Za kulinarnymi dziwactwami kryje się bogata historia kraju, którą Jarek przybliży widzom w odcinku. W menu prowadzącego pojawią się też inne szokujące potrawy, tylko czy odważy się ich skosztować?

Szokujące potrawy odc. 4
Szokujące potrawy odc. 4

Szokujące potrawy odc. 4

Program „Szokujące potrawy” możecie obejrzeć na antenie TVN w poniedziałki o 22:30 i w soboty o 10:50 na antenie Travel Channel.

Zobaczcie fragmenty 2. odcinka:

Szokujące potrawy: Czas na skosztowanie żaby!

Szokujące potrawy: Czas na skosztowanie żaby!

Szokujące potrawy: Zupa ze śliny

Szokujące potrawy: Zupa ze śliny

Szokujące potrawy: Najbardziej śmierdzący owoc świata

Szokujące potrawy: Najbardziej śmierdzący owoc świata

podziel się:

Pozostałe wiadomości