Singapur to państwo-miasto, które nie tylko zachwyca, ale przede wszystkim szokuje i zaskakuje. Jarek Nowak wybierze się tam, by poszukać najdziwniejszych potraw i prawdziwych przysmaków kuchni azjatyckiej.
Degustację lokalnych specjałów rozpocznie od zupy z ptasich gniazd, uważanej przez miejscowych za największy rarytas. Głównym składnikiem potrawy jest suszona ślina jaskółek o niezwykłych właściwościach zdrowotnych. Za porcję takiej zupy trzeba naprawdę słono zapłacić…
Szokujące potrawy: Zupa z ptasich gniazd
Szokujące potrawy
Czy Jarek stanie na wysokości zadania i spróbuje tych szokujących potraw? Co jeszcze znajdzie się w jego menu? Tego dowiemy się już dziś o 22:30 w TVN.
Tymczasem zobacz najciekawsze fragmenty 1. odcinka:
Szokujące potrawy: Strzałki, które mogły zabić teściową!
Szokujące potrawy: Najlepsze amazońskie wiagry
Szokujące potrawy: Piranie, które potrafią zjeść bawoła
Program „Szokujące potrawy” można obejrzeć także na antenie Travel Channel.
Źródło zdjęcia głównego: Jacek Klisowski