Szokujące potrawy: Szef kuchni podaje... głowę rekina!

Szokujące potrawy odc. 2
Szokujące potrawy odc. 2
Źródło: Jacek Klisowski
Już dzisiaj o 22:30 nowy odcinek "Szokujących potraw" w TVN! Jakie smaki poznamy w Singapurze?

Singapur to państwo-miasto, które nie tylko zachwyca, ale przede wszystkim szokuje i zaskakuje. Jarek Nowak wybierze się tam, by poszukać najdziwniejszych potraw i prawdziwych przysmaków kuchni azjatyckiej.

Degustację lokalnych specjałów rozpocznie od zupy z ptasich gniazd, uważanej przez miejscowych za największy rarytas. Głównym składnikiem potrawy jest suszona ślina jaskółek o niezwykłych właściwościach zdrowotnych. Za porcję takiej zupy trzeba naprawdę słono zapłacić…

Szokujące potrawy: Zupa z ptasich gniazd
Szokujące potrawy: Zupa z ptasich gniazd
Źródło: Jacek Klisowski

Szokujące potrawy: Zupa z ptasich gniazd

Szokujące potrawy
Szokujące potrawy
Źródło: Jacek Klisowski

Szokujące potrawy

Czy Jarek stanie na wysokości zadania i spróbuje tych szokujących potraw? Co jeszcze znajdzie się w jego menu? Tego dowiemy się już dziś o 22:30 w TVN.

Tymczasem zobacz najciekawsze fragmenty 1. odcinka:

Szokujące potrawy: Strzałki, które mogły zabić teściową!

Szokujące potrawy: Strzałki, które mogły zabić teściową!

Szokujące potrawy: Najlepsze amazońskie wiagry

Szokujące potrawy: Najlepsze amazońskie wiagry

Szokujące potrawy: Piranie, które potrafią zjeść bawoła

Szokujące potrawy: Piranie, które potrafią zjeść bawoła

Program „Szokujące potrawy” można obejrzeć także na antenie Travel Channel.

podziel się:

Pozostałe wiadomości