"Słodka Julia" w Food Network - premiera
Już 6 marca, w sobotę, o godz. 15:40 zawitamy do kuchni Julii Baker – mistrzyni cukiernictwa, która swój talent szlifowała w Le Cordon Bleu School of Culinary Arts. Teraz jako gospodarz programu "Słodka Julia" wyczaruje niezwykłe desery, ciasta i inne słodkości, zdradzając widzom swoje sekrety, udzielając rad, dając wskazówki. Zobaczycie jak powstają wieża z malinowych tart, bajeczne solone karmelki czy czekoladowe orangette. A co najważniejsze - wszystkie przepisy są proste i można je bez problemu odtworzyć w swojej kuchni!
Julia Baker
Premiera "Molly gotuje na farmie" w Food Network
Natomiast w niedzielę, 7 marca, o godz. 14:45, przeniesiemy się na farmę na pograniczu Minnesoty i Północnej Dakoty w Stanach Zjednoczonych. Właśnie tam, Molly Yeh, autorka popularnych książek kucharskich i wielokrotnie nagradzana blogerka kulinarna, korzystając ze świeżych produktów z własnego ogrodu, stworzy nie tylko smaczne, ale też ekologiczne potrawy. W nowym sezonie programu "Molly gotuje na farmie" zobaczymy, jak przygotuje jednogarnkowe danie z pikantnej wołowiny z chlebem kukurydzianym, boczkiem, jalapeno i skórkami ziemniaków. Nie zabraknie też deseru w postaci obłędnego ciasta krówkowego z tahini. A kiedy na zewnątrz będzie ciepło, Molly przeniesie się z gotowaniem do ogrodu. Przygotuje na grillu pizzę z cukinią oraz bazyliowo-miętowym pesto. Czyż to nie brzmi pysznie?
Molly gotuje na farmie
Zobacz wideo:
MasterChef Junior powraca! Zobacz zwiastun!
Źródło zdjęcia głównego: Food Network