Poznaj przepisy na pasty i dipy do pieczywa, a także na kotlety twarogowe i ziemniaki pieczone z tuńczykiem Grzegorza Zawieruchy finalisty 8. edycji programu MasterChef Junior!Pasta z twarogiem i awokado
Składniki:1 awokado hass15 dkg twarogu półtłustego2 jajka na twardo3 plasterki wędzonej szynki1 ząbek czosnku 2 łyżki koperku2 łyżki szczypiorku1 łyżka majonezusól i pieprzPrzygotowanie:Awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekane jajka na twardo i szynkę pokrojoną w drobniutką kostkę. Mieszamy razem a następnie dodajemy resztę składników, czosnek przeciskamy przez praskę. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Serwujemy ze świeżą bagietką.Dip z suszonymi pomidoramiSkładniki:2 szklanki sera białego niskotłuszczowego3 łyżki jogurtu naturalnegoszczypior od cebuli dymki½ papryczki chili zielonej6 pomidorów suszonych z zalewygarść posiekanej bazylii2 łyżki soku z cytryny8 czarnych oliweksól i pieprz do smakuDodatki:1 marchewseler naciowycukinia krakersy Przygotowanie:Wszystkie składniki siekamy i wkładamy do blendera. Miksujemy na drobną pastę. Na koniec wrzucamy drobno pokrojone oliwki i doprawiamy solą i pieprzem.Warzywa kroimy w słupki i serwujemy z dipem.WIĘCEJ INFORMACJI znajdziesz na stronie Dzień dobry TVNZobacz WIĘCEJ:
Trwa Wielkie gotowanie w TVN!
Pomysły na polędwiczki wieprzowe Michela Morana
Nie musisz stawiać na mięso! Oto 5 źródeł wegańskiego białka