Zawijaniec Azteków Kingi Głażewskiej (Warszawa)

Zawijaniec Azteków
Zawijaniec Azteków

Sposób przygotowania:

  • Ryż gotujemy
    • Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem
      • Podsmażamy kurczaka.
        • Dodajemy pokrojone cebule, paprykę, kukurydzę, pomidory oraz orzeszki.
          • Doprawiamy śmietaną, solą, papryką słodką i ostrą oraz czosnkiem.
            • Gotowy farsz zawijamy w tortille, smarujemy śmietaną i posypujemy startym serem
              • Zapiekać w piekarniku przez 10 minut.
                • Po wyjęciu z piekarnika przecinamy tortillę pod kątem w połowie i układamy na talerzu.
                  • Aby przygotować salsę pomidorową kroimy drobno pomidory, paprykę, oliwki, czosnek. Przyprawiamy cukrem, solą, pieprzem i oliwą
                    • Dodać pesto oraz szczypiorek i świeże zioła.
                      • Guacamole przygotowujemy siekają i mieląc awokado
                        • Dodajemy posiekaną cebulę
                          • Doprawiamy pieprzem, solą, oliwą, sokiem z limonki i kolendrą.
                            • Sos śmietanowy tworzymy mieszając śmietanę z sokiem z limonki, oliwą i kolendrą
                              • Tortille podajemy z przygotowanymi sosami.
                                • Przyozdabiamy świeżą kolendrą
                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości