Z Missisipi do Tennessee Jakuba Poznańskiego (Śląsk)

 Z Missisipi do Tennessee
Z Missisipi do Tennessee

Sposób przygotowania:

● Od filetów z łososia odcinamy skórę.

● Płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy.

● Do szerokiego naczynia wlewamy sok ananasowy.

● Dodajemy imbir i mieszamy.

● Do powstałej marynaty wkładamy filety łososia.

● Odstawiamy na 1 godzinę.

● Po pewnym czasie przewracamy filety na drugą stronę.

● Smażymy z dwóch stron na patelni grillowej.

● Ananasa kroimy w plastry i smarujemy syropem klonowym

● Grillujemy na patelni grillowej przez 3 minuty.

● Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie miękki

● Filety łososia układamy na plastrach ananasa i polewamy sosem.

● Podajemy z ugotownym brokułem.

Sos

● Cebulę i czosnek siekamy drobno.

● W garnku rozgrzewamy oliwę.

● Na oliwie szklimy cebulę i czosnek.

● Dodajemy ocet, sok ananasowy, whisky, sos sojowy, cukier i paprykę.

● Gotujemy na małym ogniu przez około 15 minut.

● Pod koniec gotowania masło oraz mąkę ziemniaczaną i mieszamy.

podziel się:

Pozostałe wiadomości