W królestwie Diany Agaty Gilon (Mazury)

W królestwie Diany
W królestwie Diany

Sposób przygotowania:

  • Polędwicę z dzika myjemy i oczyszczamy z błon.
    • Wszystkie przyprawy rozgniatamy w moździerzu.
      • Polędwicę posypujemy przyprawiamy i zalewamy winem.
        • Odstawiamy do lodówki na co najmniej 24 godziny.
          • Przed smażeniem mięso wyjmujemy z zalewy i osuszamy.
            • Mięso kroimy w plastry o grubości jednego centymetra.
              • Grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry.
                • Na oddzielnych patelniach rozgrzewamy oliwę
                  • Na jednej patelni smażymy mięso na dużym ogniu przez 2 minuty z każdej strony.
                    • Na drugiej patelni podsmażamy grzyby.
                      • Podsmażone mięso przekładamy na patelnię, na której znajdują się grzyby.
                        • Zdejmujemy patelnię z ognia.
                          • Pozostawiamy na patelni przez 5 minut.

                            Pęczotto - Sposób przygotowania:

                            • Grzyby moczymy w półtora litra wody.
                              • Namoczone grzyby gotujemy przez 15 minut.
                                • Ugotowane grzyby odsączamy i kroimy w kostkę.
                                  • Pozostawiamy wodę.
                                    • Cebulę siekamy i szklimy na patelni.
                                      • Do cebuli dodajemy grzyby.
                                        • Doprawiamy solą i pieprzem.
                                          • Do grzybów z cebulą dosypujemy pęczak.
                                            • Dodajemy część wywaru z grzybów i mieszamy.
                                              • Czekamy, aż pęczak wchłonie wywar.
                                                • Stopniowo wlewamy kolejną porcję wywaru.
                                                  • Dodajemy masło i dusimy na małym ogniu.
                                                    • Mieszamy do czasu, aż kasza wchłonie płyn.
                                                      • Czynności powtarzamy do czasu, aż ziarna pęczaku zmiękną.
                                                        • Jeśli zabraknie wywaru z grzybów, uzupełniamy bulionem warzywnym.

                                                          Surówka - Sposób przygotowania:

                                                          • Pora myjemy i siekamy
                                                            • Dodajemy majonez i śmietanę.
                                                              • Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
                                                                podziel się:

                                                                Pozostałe wiadomości

                                                                Magda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?

                                                                Magda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?

                                                                Kuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?

                                                                Kuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?

                                                                Odcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?

                                                                Odcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?

                                                                The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

                                                                The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

                                                                Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

                                                                Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

                                                                Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

                                                                Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

                                                                Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"

                                                                Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"