Uczta Barona von Kottwitz Anety Kamińskiej (Zielona Góra)

Uczta Barona von Kottwitz
Uczta Barona von Kottwitz

Sposób przygotowania:

● Pokrojone w cienkie paski mięso smażymy z obu stron na patelni..

● Marchew kroimy w paski.

● Cebulę i czosnek siekamy.

● Przygotowane warzywa smażymy na oliwie.

● Doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną imbiru.

● Po kilku minutach smażenia wlewamy bulion, sos sojowy i odrobinę octu.

● Zagotowujemy.

● Dodajemy podsmażone mięso i dusimy na wolnym ogniu do momentu, aż wołowina będzie miękka.

● Przed podaniem dodajemy miód i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Kasza grzybowa

● Mieszankę kasz gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut.

● Cebulę kroimy i szklimy na patelni.

● Dodajemy grzyby i chwilę podsmażamy.

● Dodajemy ugotowaną kaszę.

● Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

podziel się:

Pozostałe wiadomości