U Shiny nie ma postu! Sylwii Zaręby-Gierz (Warszawa)

U Shiny nie ma postu!
U Shiny nie ma postu!

Sposób przygotowania:

  • Okrągłą formę do tarty smarujemy masłem.
    • Mąkę łączymy i miksujemy z pokrojonym w kostki masłem i cukrem.
      • Dodajemy jedno jajko i mieszamy do momentu powstania jednolitej masy.
        • Ciasto formujemy w kształt spłaszczonego placka i wkładamy na godzinę do lodówki
          • Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190°C
            • Ciasto rozwałkowujemy na grubość ½ centymetra i wykładamy nim formę.
              • Formę z ciastem przykrywamy folią aluminiową.
                • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 °C przez 15 minut.
                  • Zdejmujemy folię i pieczemy przez14 minut
                    • Wyjmujemy ciasto.
                      • 2 jajka, mleko skondensowane i ser mascarpone łączymy i miksujemy.
                        • Powstały krem wylewamy na ciasto.
                          • Ciasto ponownie umieszczamy w piekarniku i pieczemy w temperaturze 180°C przez 18 minut.
                            • Gotowe ciasto dekorujemy borówkami.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości