„Spokój" Wiktor Leonienko

Spokój
Spokój

Sposób przygotowani:

  • Ubijamy jajka na gęsto, nie przestając miksować dodajemy cukier waniliowy, cukier, mąkę i olej.
    • Zagrzewamy mleko, lecz nie doprowadzamy do wrzenia. Gorące mleko powoli dodajemy do ciasta ciągle miksując. Ciasto wlewamy do tortownicy nasmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.
      • Obrane gruszki kroimy na cienkie plasterki, myjemy borówki. Owoce układamy na cieście( zatopią się w masie).
        • Piekarnik rozgrzewamy do 220 oC. Pieczemy około 40 min.
          • Deser można podać na gorąco oraz na zimno. Podany na gorąco posypujemy cukrem pudrem i dodajemy gałkę lodów.
            podziel się:

            Pozostałe wiadomości

            Magda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?

            Magda Gessler powraca do "Rumiane i Pieczyste Szynk". Była zadowolona?

            Kuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?

            Kuchenne rewolucje: Czy kucharz z restauracji "Na Winklu" zdał egzamin Magdy Gessler?

            Odcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?

            Odcinek specjalny Milionerów w Poniedziałek Wielkanocny! Kto zagra o milion?

            The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

            The Traitors. Zdrajcy: Konflikty i eliminacje oraz zmiana w programie

            Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

            Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

            Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

            Konkurs "Gotuj z MasterChef Nastolatki". Nagraj przepis lub wyślij zdjęcie i wygraj nagrody!

            Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"

            Gwiazdy TVN w nowej oprawie. "TVN to coś, co nas łączy"