Słowiańska dusza Justyny Bolek (Warszawa)

Słowiańska dusza
Słowiańska dusza

Sposób przygotowania:

● Piersi z kaczki marynujemy w miodzie, tymianku oraz soli.

● Mięso w marynacie wstawiamy do lodówki na jeden dzień.

● Piersi wyjmujemy z marynaty.

● Nacinamy skórę.

● Mięso obsmażamy na patelni, najpierw od strony skóry.

● Podsmażone mięso wkładamy do rękawa do pieczenia.

● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190°C przez 20 minut.

● Ziemniaki i buraki kroimy w plastry.

● Warzywa zawijamy w folię do pieczenia.

● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 20 minut.

● Piersi z kaczki podajemy z ziemniakami i burakami polanymi odrobiną octu balsamicznego.

podziel się:

Pozostałe wiadomości