Romantyczny poznaniak na Fiordach Tomasza Gołębiewskiego (Łódź)

Romantyczny poznaniak
Romantyczny poznaniak

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce
    • Kapustę drobno siekamy
      • Cebulę kroimy w drobną kostkę
        • Starte ziemniaki łączymy z kapustą i cebulą
          • Powstałą masę odsączamy
            • Dodajemy jajka, mąkę, sól i pieprz do smaku
              • Placki smażymy na gorącym oleju na złoty kolor
                • Jogurt łączymy z majonezem i 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi dwa razy przez wyciskarkę.
                  • Dodajemy pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku.
                    • Placki polewamy diper czosnkowym, na wierzch układamy cienkie plastry wędzonego łososia
                      • Dekorujemy koperkiem
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości