„Pszczela banda w sadzie” Jonasz Olesiak

Pszczela banda w sadzie
Pszczela banda w sadzie

Sposób przygotowania:

  • Odcinamy górę jabłka.
    • Drążymy w jabłku otwór i wyciągamy pestki tworząc miseczkę z jabłka.
      • Orzechy włoskie siekamy i mieszamy z miodem i cynamonem.
        • Mieszankę wkładamy do wydrążonego jabłka. Na całość kładziemy łyżkę masła i przykrywamy wcześniej odciętą górą.
          • Nadziane jabłka wkładamy do piekarnika na 180 °C na 15 minut.
            • W misce miksujemy na wolnych obrotach przez 10 sekund śmietanę, 2 żółtka, cukier wanilinowy i cukier.
              • Całość przelewamy do garnka, podgrzewamy na około 80 °C i mieszamy przez 10 minut.
                • Przelewamy do miski na lody lub foremki i zamrażamy przez minimum 6 godzin.
                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości