„Orzechowy ptaszek” Martin Jasikowski

Orzechowy ptaszek
Orzechowy ptaszek

Sposób przygotowania:

Sos

  • Łączymy poszczególne składniki i doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na bok.

    Piersi gołębie

    • Doprawiamy piersi solą i pieprzem.
      • Piersi smażymy skórą do dołu około 3min. Przewracamy na drugą stronę i smażymy kolejne 2-3min.
        • Pod koniec smażenia dodajemy łyżeczkę masła. Przekładamy piersi na talerz i pozostawiamy pod przykryciem do ostygnięcia.
          • Mieszamy liście sałaty garść orzechów i połowę sosu winegret oraz buraki pokrojone w plastry. Rozkładamy sałatkę na talerze. Piersi kroimy w 4cm plastry i skrapiamy sosem winegret.
            • Układamy je na talerzach, posypujemy orzechami i kilkoma liśćmi rukoli.
              podziel się:

              Pozostałe wiadomości