„Nieśmiertelna wrażliwość” Ryan Socash

Nieśmiertelna wrażliwość
Nieśmiertelna wrażliwość

Sposób przygotowania:

  • Dynię obieramy i kroimy na kwadraty. Wrzucamy do blendera i rozdrabniamy na kawałeczki.
    • Orzechy siekamy na drobne kawałeczki, prażymy na patelni
      • Dynię dokładnie mieszamy w misce z brązowym cukrem, roztopionym masłem, jajkiem i imbirem.
        • Mąkę, proszek do pieczenia, sól, imbir i cynamon sypki mieszamy w misce. Następnie dodajemy posiekane orzechy.
          • Ciasto umieszczamy w formie i pieczemy w 175 ℃ przez około 35-40 minut.
            • Aby sprawdzić czy ciasto jest gotowe, wbijamy w nie drewniany patyczek, jeśli po wyjęciu będzie suchy ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy.
              • My wykorzystaliśmy w przepisie białą czekoladę. Kilka kawałków białej czekolady wkładamy do metalowej miski i roztapiamy w kąpieli wodnej.
                • Czekoladą polewamy ciasto i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości