„Niebezpieczny trójkąt” Martin Jasikowski

Niebezpieczny trójkąt
Niebezpieczny trójkąt

Sposób przygotowania:

  • Rozpuszczamy czekoladę i masło w kąpieli wodnej. Pozostawiamy mieszankę do ostygnięcia.
    • W innym rondlu zagotowujemy mleko, śmietankę i kasztany, miksujemy na puree.
      • Ucieramy żółtka i cukier puder na gładką masę.
        • Mieszamy rozpuszczoną czekoladę z masłem oraz puree z kasztanów.
          • Miksujemy wszystko aż do uzyskania jednolitej masy.
            • Ubijamy białka i przekładamy do masy. Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy około 20-25min w temperaturze 170C.
              • Środek powinien być lekko niedopieczony. Pozostawiamy do ostygnięcia.
                • Wyjmujemy z tortownicy i kroimy na kawałki. Podajemy z ubitą śmietanką wymieszaną z pieprzem syczuańskim.
                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości