Nerwów ukojenie w zielonym kremie Dagmary Skalskiej (Śląsk)

Nerwów ukojenie
Nerwów ukojenie

Sposób przygotowania:

  • Warzywa myjemy, obieramy i ścieramy na grubych oczkach
    • W garnku rozgrzewamy olej ryżowy i podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz warzywa
      • Dusimy do miękkości pod przykryciem i zalewamy 1,5 litra ciepłej wody
        • Dodajemy przyprawy i gotujemy przez 30 minut na wolnym ogniu

          Sposób przygotowania:

          • Cieciorkę moczymy w zimnej wodzie przez 12 godzin
            • Po tym czasie cieciorkę suszymy na sicie
              • Zioła mieszamy z olejem z olejem i obtaczamy w nich cieciorkę
                • Pieczemy w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 160°C przez 30 minut
                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości