„Matka wariatka, czyli ostra jazda na surowo” Paulina Grzegorzewska

MATKA WARIATKA, czyli ostra jazda na surowo
MATKA WARIATKA, czyli ostra jazda na surowo

Sposób przygotowania:

Tatar z łososia

  • Drobno siekamy łososia surowego i wędzonego – mieszamy.
    • Ogórka kroimy w kostkę.
      • Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy cytryną.
        • Do jednej miski wrzucamy: łososia, kapary, zielony ogórek, mieszamy dodając sok z limonki, oliwę, ocet winny jabłkowy, doprawiamy solą i pieprzem.
          • Całość tatara układamy na talerzu i ozdabiamy awokado.

            Tatar z kaczki

            • Drobno siekamy mięso kaczki, usuwamy skórę i wszystkie żyłki.
              • Kroimy winogrono i usuwamy pestki.
                • Obieramy i siekamy pistacje.
                  • Kroimy żurawinę, obieramy i kroimy jabłko, kroimy cebulę.
                    • Do jednej miski wrzucamy i mieszamy: posiekane mięso, żurawinę, pistacje, winogrono, jabłko, cebulę, dodajemy ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
                      • Wykładamy tatara na talerz i ozdabiamy kiełkami lucerny.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości