Małe co nieco Księcia Bernharda Anety Kamińskiej (Zielona Góra)

Małe co nieco Księcia Bernharda
Małe co nieco Księcia Bernharda

Sposób przygotowania;

● W garnku zagotowujemy 1,5 litra wody.

● Gotujemy około 200 g włoszczyzny.

● Do gotującej się włoszczyzny dodajemy kilka liści laurowych oraz ziele angielskie.

● Do gotowego wywaru dodajemy kawałki ryby.

● Ponownie zagotowujemy i wyjmujemy mięso ryby oraz włoszczyznę.

● Wywar dokładnie odcedzamy przez gazę.

● Do odcedzonego wywaru dodajemy żelatynę i studzimy.

● Dodajemy ¾ łyżki octu.

● Ostudzone kawałki ryby, włoszczyznę oraz marynowane grzyby układamy w naczyniu i zalewamy wywarem.

● Wstawiamy do lodówki, aby żelatyna się ścięła.

podziel się:

Pozostałe wiadomości