Ko-ko-bum! Łukasza Michalaka (Poznań)

Ko-Ko-Bum!
Ko-Ko-Bum!

Sposób przygotowania:

  • Do rondelka wlewamy wino i dodajemy cebulę.
    • Dusić na wolnym ogniu, aż większość płynu wyparuje.
      • Wlewamy bulion z kurczaka i sok z granatu
        • Gotujemy około 5 minut, aż sos się zredukuje o połowę.
          • Dodajemy miód i gotujemy, aż sos zgęstnieje.
            • Dodajemy ziarenkami granatu i doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
              • Pierś kurczaka przekroić w poprzek i roztłuc tłuczkiem na filety o grubości około 1/2 centymetra.
                • Filety oprószamy solą, obtaczany w jajku, a następnie w mieszance posiekanych orzechów włoskich i mąki.
                  • Rozgrzewamy patelnię z 1 łyżką masła i kilkoma łyżkami oleju roślinnego.
                    • Piersi smażymy przez 3 - 4 minuty z każdej strony na złoty kolor.
                      • Podajemy z sosem z granatów i posiekanym szczypiorkiem.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości