Jabłkowy lifting Magdaleny Egiert (Trójmiasto)

Jabłkowy lifting
Jabłkowy lifting

Sposób przygotowania:

● Jabłka kroimy w księżyce i wydrążamy środek.

● Pokrojone jabłka szklimy na oleju kokosowym.

● Dodajemy rozpuszczony w wodzie miód.

● Delikatnie smażymy

● Plastry jabłka podajemy z dużą gałką loda, posypujemy cynamonem, przyprawą do piernika i kawałkami orzecha włoskiego.

Lody orzechowe

● Wszyst­kie skład­ni­ki wkłądamy do ma­łe­go ron­del­ka z gru­bym dnem.

● Doprowadzamy do momentu wrzenia i zmniejszamy ogień.

● Gotujemy przez 3 do 5 minut, cały czas mieszając.

● Masa po­win­na mieć be­żo­wy kolor i być lekko gęsta.

● Go­to­wą masę prze­lewamy do pu­deł­ka na lody i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.

● Po schłodzeniu lody wkładamy do lodówki na kolejną godzinę.

podziel się:

Pozostałe wiadomości