Ciężki start Lesława Charlińskiego (Poznań)

Ciężki start
Ciężki start
  • Sposób przygotowania:
    • W garnku zagotowujemy wodę.
      • Do gotującej się wody wkładamy pierś z indyka, 3 kostki rosołowe, ziarna pieprzu, świeże zioła i ziele angielskie.
        • Gotujemy około 20-30 minut.
          • Do miski dajemy 2 łyżeczki kaparów, majonez, odsączonego tuńczyka z puszki, 1 łyżeczkę pieprzu białego.
            • Wszystkie składniki w misce dokładnie miksujemy.
              • Powstały sos wkładamy do lodówki.
                • Ugotowane piersi z indyka odstawiamy do ostudzenia.
                  • Mięso kroimy w cienkie plastry.
                    • Sałaty i cykorię kroimy drobno.
                      • Na talerzu układamy niewielki kopiec z sałat i cykorii.
                        • Na sałatach układamy plastry z piersi indyka.
                          • Polewamy sosem z majonezu i tuńczyka.
                            • Ozdabiamy ćwiartkami cytryny, mielonym pieprzem i listkami bazylii.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości