Chilli i Wanilia Jakuba Cieska (Wrocław)

Chilli i Wanilia
Chilli i Wanilia

Sposób przygotowania:

  • W rondlu rozpuszczamy masło.
    • Dodajemy czekoladę i mieszamy, aby powstała jednolita masa.
      • Jajka i żółtka ubijamy z cukrem i mąką.
        • Dodajemy masę z masła i czekolady.
          • Dokładnie mieszamy.
            • Doprawiamy odrobiną chilli.
              • Powstała masę umieszczamy w małych foremkach.
                • Babeczki pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 przez 12 minut.
                  • Podajemy gorące, aby wnętrze było płynne.

                    Sos - Sposób przygtowania:

                    • Porzeczki zalewamy wódką i dodajemy cukier.
                      • Pozostawiamy na noc.
                        • Na patelni podgrzewamy porzeczki.
                          • Dolewamy wino i redukujemy płyn.
                            • Przecieramy przez sito.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości