Bilet w jedną stronę Jadwigi Kander (Opole)

Bilet w jedną stronę
Bilet w jedną stronę

Sposób przygotowania:

  • Kaszę gotujemy w osolonej wodzie przez 20 minut.
    • Jedną cukinię, cebulę, paprykę i pieczarki kroimy w kostkę.
      • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.
        • Smażymy pokrojone warzywa.
          • W trakcie smażenia dodajemy pokrojony czosnek.
            • Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy kaszę.
              • Dodajemy odrobinę soli, pieprzu i chili.
                • Pod koniec smażenia dodajemy serek kozi.
                  • Drugą cukinię kroimy wzdłuż na półcentymetrowe płaty.
                    • Płaty cukinii soli, aby zmiękły.
                      • Obsmażamy przez chwilę z obu stron.
                        • Kaszę z warzywami przekładamy do filiżanki.
                          • Odwracamy filiżankę i układamy kaszę na talerzu.
                            • Porcję kaszy z warzywami „owijamy” plastrem cukinii.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości